Aivan mahdotonta hommaa toi otsikon keksiminen! Minne se kaikki mielikuvitukseni aina katoaa silloin, kun sitä tarvitsisin?

Nyt voitte hieroa silmiänne. Olen ommellut. Kyllä, ommellut! Minä! Ihan itse!! :D Minä, joka en ikinä ole osannut ommella!

Vanhempani hyvää hyvyyttään ostivat minulle ompelukoneen syntymäpäivälahjaksi ennen kuin aloin opiskella tekstiilialaa. Talouskoulussa innostuin ompelusta, mutta ilman opettajan apua ja aivan oudolla koneella siitä ei tullutkaan sitten yhtään mitään. Tai tuli, nimittäin itkua, kiukkua ja vilutusta teen viivalla.

Niin se ompeluharrastus sitten vähän jäi. Se vähä mitä on tullut ommeltua, olen ommellut koulun koneilla. Pikkusiskoni, joka opiskelee pukuompelijaksi ja on loistava ompelija, on lainannut konettani jonkun verran, mutta muuten se on nyhjännyt tyhjän panttina.

Toissailtana otin härkää sarvista, tai oikeastaan ompelukonetta polkimesta. Ja sain jotain aikaiseksi. Ei sitten todellakaan mitään vaativaa, taidokasta tai siistiä, mutta jotain kuitenkin.

Tämä on muovipussipiilo, oikein kätevä keksintö mielestäni. Ja helppo tehdä.

1776963.jpg

Tälläinen ylhäältä:

1776961.jpg

Ja tälläinen alhaalta:

1776960.jpg

En tajunnut ottaa pussipiilosta mittoja, mutta kyllä sinne aika paljon muovipusseja mahtuu. Täytyy varmaan tehdä toinen pienemmille pusseille. Niin ja yksi isoveljen ja hänen kihlattunsa kotiin, ehkä yksi mökille.... :D

Kangas on Laura Ashleyn puuvillakangasta, jota ostin Eurokankaasta aiemmin kesällä.

Toivottavasti onnistuisin ompelemaan jotain muutakin helppoa, niin innostus ei vaan luuhistuisi taas.