Täällä blogissani näyttää taas kovin hiljaiselta.

Olen pian muutaman kuukauden huouvuttanut töissä 8 tuntia päivässä, ja se on alkanut tuntua niin ranteissa ja hartioissa, että nämä harrastus-käsityöt ovat väkisinkin jääneet vähän vähemmälle.

Ompelu tuntuu olevan hyvää vastapainoa huovuttamiselle, se ei rasita hartioita ja ranteita samalla tavalla kuin neulominen tai virkkaus.

Yhtenä iltana ompelin tälläisen lapsen lakin:2060112.jpg

Parempien mallien puuttuessa jouduin taas turvautumaan näihin sopivan pienipäisiin pehmomalleihin.

Kangas on jälleen kirpparilta ostettua vanhaa puuvillaa ja kanttaukseen käytin valkoista satiininauhaa, jota oli sattumalta sopivan mittainen pätkä nauhalaatikossa.

Lakin ohje löytyy Juju-kirjasta, jota täällä jo kehuinkin.

 

Sain napattua kuvan Lillistä lempipuuhissaan:

2060126.jpg

On aika heilahtanut kuva, mutta tuo herra on kyllä mahdoton kuvattava. Inhoan tuota tuuletinta, eikä sitä voi edes käyttää koska linnut pelkäävät kaikkea heidän yläpuolellaan tapahtuvaa liikettä ja minä saan siitä helposti migreenin. Mutta koska meillä ei ole parempaakaan valaisinta olkkariin, se ei ole saanut vielä häätöä. Lilli on kuitenkin keksinyt tuolle "ropellille" ihan uutta käyttöä. Kun päästän Lillin irti, se lentää heti istuskelemaan siivekkeen päälle, lentelee siivekkeeltä toiselle ja istuu siellä laulelemassa ja kyyläämässä joskus monta tuntia. Kattokruunu on suosikkipaikka numero 2.

Näin meillä :)