Eilen tuli taas sellainen olo, että on pakko tehdä joku piristävä pikku välipalatyö. Joku sellainen, mitä on kiva tehdä ja on nopeasti valmis, sitten taas huvittaa paremmin tehdä tuota mattoakin ja ranteetkin saa hetken levähtää.

Selailin Debbie Stollerin Stitch`n bitch- virkkaajan käsikirjaa ja halusin koittaa Bev Irelandin suunnitteleman Pienokaisen päiväuni- vauvan korvaläppäpipon virkkaamista.

Ohjeessa oli käytetty lankaa, joka oli 100% akryyliä. Hyi...  Siis vaihdoin langan Sandnes Sisuun (80% villaa, 20% nylon), jota käytin kaksinkertaisena niin, että toinen kerä oli moniväristä ja toinen kirkasta vaaleanvihreää. Ohjeessa oli suosituksena koukku nro 4, mutta käytin koukkua 3,5. Sovelsin ohjetta vielä niin, että lisäsin silmukoita itse pipo- osaan ja korvaläpistä tein suuremmat ja pyöreämmät. Reunoihin virkkasin vihreällä ensin kierroksen kiinteitä silmukoita ja sitten vielä kierronksen rapuvirkkausta. Pipo virkattiin pylväillä, eli valmista tuli nopsasti. Ja oli ihanaa tehdä jotain näin värikästä, väreillä on niin piristävä vaikutus :)

Jälleen piskuisen pään omaavan mallin puuttuessa Albiinoapina sai mallin pestin.

1920925.jpg

1920926.jpg

1920928.jpg

Pipo jää odottamaan käyttäjäänsä jemma-nimiseen paikkaan.